CV

Born: 1987

Living and working in Tallinn, Estonia

Education:

2006 - 2010  Estonian Academy of Arts, fine arts department, painting, BA

 

Personal exhibitions:

2019 – Abstract Hyperreality II. Fahle Gallery, Tallinn, Estonia

2019 – Abstract Hyperreality. Vana-Võromaa Art Gallery, Võru, Estonia

2018 – Kata & Laurentsius. Anatomic Affects . Haus Gallery, Tallinn, Estonia,

            with Lauri Sillak

2012 – Auxiliary Wheels, Pärnu Artist House gallery, Pärnu, Estonia

2011 – Tricycle, Gallery Metropol, Tallinn, Estonia

2011 – Jonathan Krani, Artcontainer, Polymer culture factory, Tallinn, Estonia, with

           Johanna Sipilä

2008 – Horror In Can. NGArtcontainer, Tallinn, Estonia, with Remo Randver

 

Selected group exhibitions:

2020 – Artists Painting Artists. The Spring Exhibition of the Estonian Artists

            Association, curated by Kai Kaljo. Art Hall Gallery. Tallinn. Estonia

2018 – Thought.Execution. Exhibition of the Estonian Painters Association,

            curated by Tiiu Rebane. Haapsalu Citygallery, Estonia

2017 – Life on earth and in the country. Curated by Mari Kartau. Tallinn Art Hall, Estonia

2016 – White humor on black background. Gallery Metropol, Tallinn, Estonia

2016 – Might and Pain. Works from Margus Punab's Collection. Curated by Peeter

            Laurits. Mikkel Museum, Tallinn, Estonia

2013 – Estomania II. Curated by Johanna Sipilä. Huuto Gallery. Helsinki.Finland

2012 – Sex Lives of the Poor and Unknown. Curated by Rebecca Strain and Sandra

            Jõgeva. Polymeri culture factory, Tallinn, Estonia

2012 – Estomania. Curated by Johanna Sipilä. Gallery Myymälä2. Helsinki. Finland

2012 – Collection of Desires. Privatized Art. Curated by Anders Härm. The Museum of

            Contemporary Art of Estonia. Tallinn. Estonia

2010 – Painting in Process. Curated by Eha Komissarov. Kumu Art Museum. Tallinn.

            Estonia

2010 – Feisbuk. Curated by Erki Kasemets. Theather of Rakvere, Estonia

2009 – Animal Collective. Curated by Sandra Jõgeva, Tallinn Art Hall, Estonia

2009 – Fair Trade. Pärnu City gallery, Estonia

2008 – Shouthwestern School of Estonian Art. Curated by Mari Kartau, Pärnu City

            gallery, Estonia

2008 – Needle Healing. NGArtcontainer, Tallinn, Estonia

2007 – New York Blood C.N.O.P.T. Grace Exhibition Space, Brooklyn, New York, USA

2007 – Oh Oh Oi. Paide Vallitorn, Paide, Estonia

2007 – Pärnu Art at 21th Century, Pärnu Mudbath, Pärnu, Estonia

2007 – Supersuperficial. Curated by Kiwa, Gallery 008, Tallinn, Estonia

2006 – Antropophobia. Estonian Health Care Museum, Tallinn, Estonia

 

Bibliography:

24.10.2019 – Kannatlik ja peen pintslitöö. Peeter Sauter. Postimees

31.05.2019 – Hüperreaalsuse (ja töömahu) naasmine. Sandra Jõgeva. Sirp Eesti

                      Kultuurileht

05.10.2018 – Kunst ongi tühja täis. Andri Ksenofontov. Sirp Eesti Kultuurileht

03.07.2014 – Jalutuskäik galeriides. Andri Ksenofontov. Sirp Eesti Kultuurileht

03.10.2012 – Pärnu-Jaagupist pärit Katrin Piilet võlub koomiksikunst. Karin Klaus. Pärnu

                      Postimees

26.09.2012 – Piile kõlgub abiratastel. Anu Jürisson. Pärnu Postimees

19.08.2012 – Hälsningar från Estland. Helen Korpak. Hufvudstadsbladet

10.03.2008 – Siiras maailmavalu ja selle üle irvitamine üheskoos. Sandra Jõgeva. Eesti

                     Päevaleht

29.04.2011 – Inimese murdmine ühiskonna prismas. Andri Ksenofontov Sirp Eesti

                      Kultuurileht

 

Books

2016 – Estonia/Identity. Contemporary Artists from Estonia. FABRICA, Italy

            ISBN 978-88-98764-87-7

 

Catalouges

2017 - 17th Annual Exhibition of Estonian Artists Association, Life on earth and in the

            country. Compiled and edited by Elin Kard. ISBN 978-9949-9225-5-0

  • Facebook
  • Instagram